Una base de dades és indispensable per a recopilar i organitzar informació.
Coneixes a tots els teus clients? I els que ho podrien ser?
La informació és poder, i com més coneixement tinguis de tots els teus clients, millor podràs adaptar els teus productes i serveis a les seves necessitats.

Tenir una base de dades actualitzada, et permetrà utilitzar-les com:

  • Agenda: és la manera més habitual i senzilla d’utilitzar la base de dades. La pots utilitzar quan necessites contactar amb els teus clients per a qualsevol gestió
  • Campanyes de màrketing: Si recopilem informació de quines són les darreres compres o hàbits de consum, podem crear una campanya adaptada a les seves necessitats. 
  • Recuperació de clients: Si podem segmentar informació dels clients que fa molt de temps que no compren, podem fer una campanya de màrketing específica per a tornar a captar-los.
  • Comunicació amb el client: Si creem newsletters que aportin informació de valor per als nostres clients, podrem comunicar-nos amb ells d’una manera personalitzada i responent a les seves necessitats.

La importància de segmentar els clients

Tots els clients et compren el mateix?
Amb la mateixa freqüència?
Quin és el seu negoci principal?

Aquests només són exemples de preguntes que ens podem fer sobre els nostres clients. Com més a fons coneguem les seves tendència de compra, les comunicacions que podem fer, podran ser més personalitzades, i per tant, seran de més valor per a cadascun d’ells.

Si, ja ho sé… tot plegat sembla més feina…
… si no tens temps de fer una campanya… com en faràs 3 alhora??…
i a més a més segmentar la base de dades… Com ho he de fer?

Pots fer-ho manualment, però si tens molts clients i no vols tornar-te boig, hi ha uns sistemes informàtics que s’anomenen CRM i ho fan automàticament per tu.

D’aquesta manera, juntament amb una bona estratègia de e-mail màrketing, aconseguirem fidelitzar els clients i una optimització dels resultats.

Si t’interessa formar-te més, et convido a llegir els següents llibres:

Vender como cracks
Vende a la mente no a la gente
La estrategia del océano azul
Suport extern marketing

 

 

SI CREUS QUE PUC AJUDAR-TE…

… fem un cafè?

Vols que t’avisi de les novetats?