La prova de funcionament de les sirenes d’avís a la població d’un total de 33 preses gallegues, realitzada entre les 9,00 i les 16,30 hores d’aquest dimarts, ha finalitzat amb èxit.
En total, segons ha informat la Vicepresidència primera de la Xunta, han sonat més de 70 sirenes situades per tot el territori i adscrites a les preses de Albarellos, As Conquilles, As Guístolas, baina, Brandariz, Belesar, Caldes, Casoio, Castrelo, Chandrexa, Cenza, Frieira, Montefurado, O Bao, O Amb, Os Peares, Peñarrubia, Portas, Portodemouros, Prada, Pumares, Riu Cobo (Collado i dic), Sales, Sant Cosmade, Sant Martiño, Sant Pere, Sant Sebastià, Santa Eulàlia, Sant Estevo, Sequeiros, Touro i Vilagudín.
Així mateix, a partir de les 10,00 hores s’han activat les sirenes d’avís adscrites a el pla d’emergència exterior de l’dipòsit de residus miners d’Alcoa a Xove.
Per a la prova s’ha comptat amb la col·laboració dels titulars de les infraestructures: Alcoa, Endesa, Iberdrola, PHG i Naturgy); així com membres de ProteccionCivil dels municipis afectats, i de la Confederació Hidrogràfica Miño Sil i Augas de Galícia.
La Xunta ha recordat que a Galícia, actualment hi ha 45 plans d’emergència de presa aprovats. Els objectius que persegueixen amb aquest tipus de plans és tenir definides les estratègies per fer front a situacions que comportin risc de trencament o avaria greu, conèixer les zones que quedarien inundades, i tenir previstos els